Pelgrims op de Grote toren: Paul H. Mulders

Pelgrims op de Grote toren

Gorinchem mocht gastheer zijn voor pelgrims van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob, regio Utrecht-Zuid/Rivierenland. Een groep pelgrims beklom na een inspirerende bijeenkomst de Gorinchemse toren onder de bezielende leiding van Bas en Bert, twee bevlogen gidsen die 600 jaar Gorinchemse toren geschiedenis voelbaar maakten. De Santiago pelgrims die de kerktorens onderweg  als bakens op hun tocht ervaren voelde door het bezichtigen van de toren weer de verbondenheid met de geschiedenis en de omgeving.  Onderdeel zijn van een geheel dat groter is dan henzelf, iets wat men op de Camino de Santiago ook zo ervaart.

Het weer was uniek, de eerste goede dag met mist én motregen van 2012. Gelukkig schonk de heilige Jacob ons een zeer interessante beklimming waar op iedere verdieping uitgebreid stilgestaan kon worden aan alle bijzonderheden van de toren. Hoewel geen vergezichten, gaf het uitzicht op het oude Gorinchem wel het gevoel van een middeleeuwse stad.

Het goede voor Gorinchem is dat een aantal pelgrims zeker terugkeren om bij beter weer de toren en de stad nog beter te ontdekken. Bas en Bert, bedankt voor de goede en gepassioneerde rondleiding en de epiloog van Bert mag geen Gorcummer  missen!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Pelgrims op de Grote toren: Paul H. Mulders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s