Kinderspeurtocht 11 oktober 2013

Het weer zat bepaald niet mee tijdens de eerste kinderspeurtocht op de Grote Toren. Stortbuien, de hele dag door. Echter, het weer mocht de pret niet drukken. De kinderen hebben ervaren hoe scheef de Toren eigenlijk staat. Het verhaal achter het stiltecentrum maakte flinke indruk op de kinderen. Dat gold trouwens ook voor het gebouw zelf. Een paar kinderen vonden het best griezelig om over een smalle oude wenteltrap omhoog te klimmen. Ook het carillon, het uurwerk en de schitterende uitzichten maakten indruk, dat bleek vooral uit de verhalen achteraf, toen iedereen weer veilig met beide voeten op de grond stond. 🙂 Op de bovenste omloop moesten de raadselfoto’s in het uitzicht opgespoord worden.

Kortom: een geslaagde eerste editie. Je kunt de speurtocht in verschillende thema’s (voor verschillende leeftijden) uitvoeren; geschiedenis van Gorinchem, aardrijkskunde, natuurkunde, noem maar op. De speurtocht krijgt zeker een vervolg!

Kinderspeurtocht 2Kinderspeurtocht 1Kinderspeurtocht 3

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gorinchem, recreatie, speurtocht, toerisme, torenklimmen, Uitzicht, VVV Gorinchem. Bookmark de permalink .

Een reactie op Kinderspeurtocht 11 oktober 2013

  1. rianne zegt:

    ons kind was bij deze speurtocht aanwezig en heeft 3 dagen lang verteld over wat er met de toren, in de toren en buitenom de toren allemaal gebeurd is, zo geweldig mooi vond hij het…

Reacties zijn gesloten.