Stadsexcursie 19 september 2015

Zaterdag 19 september 2015. Een intensieve stadsexcursie door Gorinchem met familie en vrienden van Dieke Geerling. De groep bestond uit jong en oud, met deelnemers uit België en Nederland.

We bezochten de Gorcumse binnenstad en de vesting. De dag begon regenachtig, maar het weer knapte vrijwel direct op. We hebben eigenlijk uitstekend weer gehad tijdens de hele excursie. Deze omvatte vele historische onderdelen zoals De Hoofdwacht, De Oude Doelen, Militaire bakkerij, De Lingehaven, nieuwbouw op het 7e Bastion, De Dalempoort met waterkering, een bezoek aan de draaiende molen “De Hoop”, de limietpaaltjes op de Altenawal, de coupure Buiten de Waterpoort, het gat in de stadsmuur bij de Tolkazerne, het kleine Kruitmagazijntje bij de Duvelgracht, de Steenen Beer, het Arsenaal en als sluitstuk een beklimming van de Grote Toren. Geweldige uitzichten, met een uitzonderlijk goed zicht!

Wie alle onderdelen nog eens wil herbeleven kan de vestingwandeling op iziTRAVEL installeren op de smartphone of tablet. De wandeling zit vol met uitleg, foto’s en video’s.

Dank voor jullie positieve inzet en betrokkenheid. Het was een boeiende en vooral leerzame dag met een nieuw Belgisch perspectief!

Dank aan VVV Gorinchem voor de klim!

Meer info:

De Vestingwerkgroep

Vestingwandeling Gorinchem

Download de iziTRAVEL app voor smartphone en tablet

Stadsbeiaardier Henny Blom

Welkom in de vesting Gorinchem

De Dalempoort

De beloofde video vanaf de draaiende wieken Molen De Hoop  🙂

Graag tot ziens,

Bas

De groep voor het Hugo de Groot poortje op de Grote Markt.

De groep voor het Hugo de Groot poortje op de Grote Markt.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.