13 februari: hoogwater met Ed en Ronald

Vandaag een thuiswedstrijd op de toren: twee stads- en streekgenoten die nog nooit eerder de toren hadden beklommen. Naarmate de excursie vorderde kwam steeds meer de rivier en het hoge water ter sprake. Verre van zorgwekkend, maar wel heel erg mooi te zien vanaf de toren. De Woelse Waard, te zien achter de bebouwing van het 7e Bastion en molen De Hoop was prachtig in ondergelopen toestand te zien. Hetzelfde gold voor de Galgenwaard, net ten oosten van Buiten de Waterpoort.

We hebben uitgebreid de Ruimte voor de Rivier besproken, de effecten van de Gorinchemse nevengeul en de waterberging in de Noordwaard. De ruim dertig projecten behoeden het rivierengebied voor extreme waterhoogten.

Het weer was koud, winderig en bewolkt, en dat na een prachtige zonnige start van de dag. het zicht was eveneens erg matig, de energiecentrale De Amer was nog maar net zichtbaar.  De sfeer was er geen haar minder om; dank voor jullie enthousiasme. We zien jullie graag in april of mei terug met een familiebezoek!

Groet, namens VVV Gorinchem, Bas

Ed en Ronald

NAP voet vd toren

Rondleiding

Hoog water in de uiterwaarden

 

Ruimte voor de Rivier foto 1 KAP FB 14 maart 2014

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gorinchem, recreatie, toerisme, torenklimmen, Uitzicht, VVV Gorinchem. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s