Agenda zomer en herfst 2019

Het zomer- en herfstseizoen staat weer voor de deur. Vanaf mei 2019 is het klimseizoen weer begonnen, en is de Grote Toren op zaterdag om 13.00 en 15.00 uur geopend!
De toren is te beklimmen gedurende de zomermaanden van mei t/m september 2019.

Toegang

16 jaar en ouder € 2,50 per deelnemer
Kinderen 8 t/m 15 jaar € 1,50 per deelnemer
Scholen € 1,50 per deelnemer

Klimmen op afspraak

Naast onze reguliere klimtijden op zaterdag (13 en 15 uur) is het altijd mogelijk om bij VVV Gorinchem een persoonlijke afspraak te maken. Dit is leuk als u een bijzondere aanleiding heeft: een verjaardagsfeest, bedrijfsuitje, een groep vrienden, of een klim met een schoolklas. Het tijdstip wordt dan samen met u vastgelegd.

De groepsgrootte bedraagt maximaal 15 personen. De minimum leeftijd bedraagt 8 jaar.
Svp vooraf even reserveren bij VVV Gorinchem.

Graag tot ziens op het mooiste plekje van Gorinchem!

VVV & Mooi Gorinchem

Groenmarkt 8
4201 EE Gorinchem
0183-631525
E-mail: info@mooigorinchem.nl

Openingstijden:
maandag: 12.00 – 17.00 uur
dinsdag t/m vrijdag: 9.30 – 17.00 uur
zaterdag: 10.00 – 16.00 uur
(het hele jaar door)

 

Bert van der Berg torenklimmen 12 juli 2015 IMG_9082

Gedragsregels bij Torenbezoek:

Regels torenklimmen

Advertentie

Een reactie op Agenda zomer en herfst 2019

 1. Emiel zegt:

  Hay Bas,

  Wat een schitterend idee en een super opzet. Ziet er goed uit.
  Maar Bas, de meest gemaakte fout in Gorinchem heb jij ook gemaakt. De naam van de toren is niet sint Jan’s toren. Deze naam heeft de toren zelfs ook nooit gehad. Deze naam staat zelfs op het bord van de gemeente op de muur van de toren. Maar helaas, ook de gemeente zit er ver naast. Het blijft wel leuk dat dit overal terug blijft komen. Heel veel mensen blijven deze naam ook gebruiken. De naam St,Jan’s toren heeft ooit een keer onder een prent gestaan en is sindsdien gebleven alsof het de juiste naam is.
  De St, Jan staat in Den Bosch. Gorinchem behoorde tot het bisdom van Utrecht. Ook werd de naam van een toren vroeger vernoemd naar de patroonheilige van het bijbehorende kerkgebouw. De enige in aanmerking komende naam zou zijn St-Maartenstoren of St- Marttinustoren. Maar ook die naam is weer verdwenen. Sinds 1572 is de officiële aanduiding van de toren ‘Grote Toren” en soms ‘Hoge Toren”. Vandaar dat misschien nu ook de nabijgelegen ‘Hoge Torenstraat’ iets logischer klinkt.

  Bas we zullen met z’n allen wel eens een paar leuke weetjes op de site zetten. Nogmaals super leuk idee en de opzet is wat mij betreft al geslaagd. Complimenten !!!!

  Gr,

  Emiel

Reacties zijn gesloten.