Het Grote Torenboek(je)

Advertentie

6 reacties op Het Grote Torenboek(je)

 1. Gea van Kekerix zegt:

  Hoi Bas,

  Site in oprichting, maar nu al weerzinwekkend leuk om te bezoeken. Van de geschiedenis van de Grote Toren naar het ‘even-checken-of-het-vandaag-nu-wel-zo’n-goeie-torenklimdag-is’. Ook links naar het Grote Toren Boek, inclusief smeedwerkfoto’s. Met heuse klimagenda, als een lineaal in hoogte èn tijd. Hoop vanuit het vrijwilligerssteunpunt nog een aantal nieuwe torengidsen naar de Grote Toren te mogen verwijzen.

  • Bas 't Hoen zegt:

   🙂

   Ik hoop dat we toestemming krijgen om op boven op de Toren een HD webcamera te plaatsen, zodat je op elk gewenst moment even over de stad kunt kijken…….

   Work in Progress!

   Gr,

   Bas

 2. Harmke van Bruggen zegt:

  hallo bas,
  ik heb heel erg genoten!
  bedankt voor de mooie uitleg.
  Ook leuke foto,s!
  groetjes Harmke

 3. Kapsenberg, F.A. zegt:

  Deventer, 11 september 2016

  Beste Bas,

  Ik vond het gisteren een geweldige rondleiding. Ik heb er erg van genoten en ook van het mooie uitzicht. Tijdens de rondleiding vertelde je dat de eikenbalken 500 jaar oud zijn. Ik denk niet dat het klopt. Ik was vanmiddag bij de dikke eik in Verwolde en die eik is niet ouder dan 500 jaar en heeft een omtrek van 6,5 meter. En de onderstam is helemaal hol. Ik denk dat de eiken die gebruikt zijn ongeveer 150 jaar oud zijn. Dus rond 1300 ontkiemd. Ik vind het wel altijd wel verbazend dat in de middel eeuwen bijna alle bomen gekapt zijn in Nederland. Veel werd gebruikt voor de mijnbouw. Voor de scheepsbouw kwam het mastenhout uit het Zwarte woud en werden met vlotten op de Rijn vervoerd naar Nederland.

  Met vriendelijke groet,

  Frans Kapsenberg

  P.S. ik heb de foto’s nog niet op de website gezien.

  • Bas 't Hoen zegt:

   Dag Frans!
   Fijn om te horen dat je de rondleiding hebt gewaardeerd! As we speak ben ik de foto’s aan het bewerken, dus die ga je straks zien. Ik ga me verdiepen in de Eikenbomen, leuke informatie!
   Met vriendelijke groet,
   Bas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s